Przedszkola (4-6 lat) i klasy I-III
Miejsce realizacji: CENTRUM EDUKACJI Muzeum Wojska w Białymstoku, ul. Henryka Sienkiewicza 26.
Czas trwania zajęć: 60 minut.
Ilość uczestników: do 30 osób.
Cena: 10 zł od uczestnika warsztatu.
Informujemy, że grupy zarejestrowane na warsztaty w Centrum Edukacji Muzeum Wojska w Białymstoku (ul. H. Sienkiewicza 26) powinny uiścić opłatę w kasie muzeum przy ul. J. Kilińskiego 7 w dniu warsztatów.
Skąd w średniowieczu brał się chleb i czy przyprawy pachniały tak samo jak dziś? W czasie tych pełnych zapachów, smaków i ciekawostek zajęć, dzieci poznają świat kuchni sprzed tysiąca lat. Dowiedzą się, co jedli mieszkańcy zamków i chłopskich chat, jak wyglądał proces wypieku chleba — od kłosa po bochenek — i jak rozpoznawać dawne przyprawy. W części warsztatowej dzieci biorą udział w zabawach sensorycznych, próbują własnoręcznie „zmielić” zboże oraz tworzą plastyczne wyklejanki inspirowane dawnym jadłospisem. To smakowita podróż do przeszłości, która angażuje zmysły i wyobraźnię.
Przed wypełnieniem formularza proszę wybrać kliknięciem dzień w kalendarzu.
Otrzymają Państwo na podany adres e-mail potwierdzenie wysłania formularza.
Rezerwacja będzie dokonana po zatwierdzeniu przez pracownika muzeum, co zostanie potwierdzone kolejną wiadomością e-mail.
UWAGA
W wypadku konieczności odwołania wizyty w muzeum, prosimy o przesłanie informacji na adres e-mail: rezerwacja@mwb.com.pl lub o telefon na nr 535 956 007